2006 ChangTai „Dragon Horse”

Standard

In fiecare an de Craciun, imi cumpar o turta de ceai, cadou de la mine pentru mine :). Desi postez pe blog abia astazi, turta a fost desfacuta, bauta si pozata in ziua de Craciun.

Ceaiul se numeste „Dragon Horse” si arata asa:

Fabrica ChangTai, frunze din primavara lui 2006, „sun-dried material”.

Etichetele sunt la locul lor, pacat ca nu stiu chineza:

Frunzele nu sunt presate foarte tare si se desprind usor, intregi.

Frunzele sunt mari, arata foarte bine, miros a „vechi” si au un mic dar vizibil „puf”.

Folosesc setul meu obisnuit pentru pu-erh verde.

Prima infuzie miroase bine, gustul este de pu-erh verde clasic, totusi usor pamantiu, putin „sobru”.

A doua infuzie pare ca aduce a nuca afumata, gustul este puternic dar delicat in acelasi timp.

A 3-a infuzie devine si mai aromata, un gust afumat placut, Hui Gan senzational.

A 4-a infuzie este la fel de parfumata. Desi ceaiul este foarte puternic si aromat, nu simt nici macar cea mai mica urma de aspru, dupa ce il bei iti lasa impresie de finete si delicatete.

De la a 5-a infuzie (ultima pozata) si pana la a 8-a, gustul aduce mult a fructe, dulci si usor afumate.

Aproape toate frunzele au ramas intregi si sunt destul de mari. Ceai de foarte buna calitate, insa cu un pret pe masura.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s