2009 Long Yuan Hao „Aroma of Menghai”

Standard

Unul din primele pu-erh-uri incercate, care a ramas in topul preferintelor mele. „Aroma of Menghai” este un shu pu-erh (ripe pu-erh / pu-erh negru), produs de fabrica Long Yuan Hao, din Menghai, Xishuangbanna, Yunnan. Ceaiul contine frunze culese in primavara lui 2009, amestecate cu frunze de ceai Qiao Mu din acelasi sezon.

Ce mi-a placut atunci cand l-am cumparat a fost faptul ca vine portionat in mici „caramizi” de 4.5 grame, suficient pentru un ceainic de 100-150 ml.  Ambalajul si ceaiul arata asa:

Ceaiul arata foarte bine, miroase a pamant / crengi uscate / chirpic, si bucatile sunt presate foarte tare.

Folosesc ceainicul si ceasca mea pentru shu pu-erh. Pitcher-ul de sticla este doar … o alegere de moment.

Fiind foarte bine presat, are nevoie de o temperatura mare si o prima spalare mai lunga pentru ca frunzele sa se desfaca.

Prima infuzie este usoara, miros de pamantiu, de chirpic.

A doua infuzie devine mai puternica. Are in continuare gustul specific de chirpic, insa cumva dulceag.

A treia infuzie este foarte aromata. Ceaiul devina foarte floral si dulce, si pierde incet din asprime si gustul de chirpic.

A 4-a infuzie devine moale, dulce si la fel de parfumata. Hui Gan uimitor, gustul il poti simti cateva minute bune.

Ultima infuzie a fost a 5-a. Ceaiul isi cam pierdea din putere, si cum nu-mi prea place apa diluata cu aroma de ceai, am preferat sa ma opresc. Gustul este in continuare placut si dulceag.

Per total este un ceai foarte placut. Dintre toate pu-erh-urile negre pe care le-am baut, mi se pare cel mai „moale” si mai „primitor”. Un ceai de zi cu zi, pe care il pot recomanda cu siguranta incepatorilor, sau celor care nu sunt obisnuiti cu gustul ciudat de shu pu-erh.

Anunțuri

4 răspunsuri »

  1. Suna tare tentant. Eu cand am baut prima data un puerh a fost sub forma de mini tuo cha, shou. Initial am fost socat de gust…..acum imi place de nu mai pot 😀

    • Si la mine cam la fel. Prima oara nu inteleageam de ce un ceai cu gust de chirpic ud, apoi am descoperit unele chiar spre dulceag si foarte aromate. Acum imi plac toate, ba mai nou beau si heicha.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s