Anji Bai Cha

Standard

Anja Bai Cha, cunoscut si ca Anji White Tea, este unul din cele mai cunoscute si apreciate ceaiuri verzi chinezesti. Numele lui vine de la Song Hui Zhong, imparatul dinastiei Song, datorita culorii alb verzui a ceaiului.

Cel pe care il beau astazi arata asa:

Frunzele au un miros foarte puternic de verde, de iarba intr-o zi foarte calduroasa de vara. Si arata foarte bine.

Folosesc gaiwan-ul si cha hai-ul din portelan „China Landscape” si o ceasca simpla alba, tot din portelan, ca sa vad mai bine ceaiul.

4 grame de ceai, am inceput cu 70 de grade, infuzie 1 minut. Ceaiul este parfumat, o aroma subtila de verde, usor marin. Si foarte, foarte limpede.

A doua infuzie este la fel de interesanta, iar gustul si accentul de iarba verde devin mai puternice.

Ceaiul arata bine, frunzele incep sa se deschida.

Am facut in total 5 infuzii. Gustul a ramas la fel de bun, poate spre final un usor accent amar, insa hui gan mai mult decat ok.

Frunzele s-au deschis in totalitate, un ceai foarte bun, poate preferatul meu cand vine vorba de ceai verde chinezesc. Un ceai verde excelent de zi cu zi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s