O turta noua de sheng pu-erh de la fabrica de ceai preferata, Changtai, din Xishuangbanna, Yunnan.
Ambalajul „neglijent”, as putea spune o caracteristica a celor de la Changtai:
Frunzele sunt presata foarte foarte tare, iar turta are un aspect de vechi, de lemn prafuit.
Frunzele, dupa spargerea turtei, arata asa:
Prima infuzie este foarte puternica, concentrata, putintel amaruie, huigan intens.
A doua infuzie este la fel de concentrata si aromata, cu aceeasi tenta amaruie, de lemn ud condimentat.
Am facut in total 8 infuzii, gustul a ramas la fel de puternic, doar tenta amaruie a disparut spre final.
Dupa parerea mea un ceai foarte bun, din care poti face lejer peste 10 infuzii, menit parca sa te „trezeasca”, sa te duca peste gustul de puerh de zi cu zi.
Desi turta era presata foarte bine iar metoda mea de spargere a turtei n-a fost chiar eleganta, multe din frunze au ramas intregi.
M-ai dat gata cu „gustul de pu-erh de zi cu zi”.