2012 Chawangpu Jianmai Gu Shu Xiao Bing

Standard

Ceaiul de azi il am de la Chawangpu, prin intermediul lui Petr Novak. Un sheng pu’erh bun, produs pentru Chawangu de o fabrica mica din Zhang Jia Wan Lao Zhai (张家湾老寨), situat la aprox. 30km de Yiwu. Ceaiul produs de ei este facut in continuare dupa metodele vechi, traditionale, totul este facut manual, in cantitati limitate si retete diferite, pentru diverse magazine sau clienti.

IMG_4624

Frunzele arata bine, au culori si nuante diferite, un miros proaspat, usor dulceag. Am folosit putin peste 6gr pentru gaiwanul meu de 150ml.

IMG_4627

Prima infuzie e moale, usoara, parfumata, fara pic de asprime.

IMG_4629

Infuzia a doua ramane la fel de moale, insa poti distinge mai multe arome, florale, care se imbina cumva intr-una echilibrata, dulce, foarte parfumata.

IMG_4631

A treia infuzie devine mai puternica, usoara tenta amaruie, in continuare foarte parfumata.

IMG_4632

A 4-a infuzie (impinsa putin peste timpul de infuzare pe care l-as folosi in general) devine amaruie, insa deloc aspra si mentine aroma florala si parfumata. Ca si cum n-ar vrea sa-si schimbe personalitatea, sau scopul.

IMG_4633

Am facut in total 6 infuzii, mi s-a parut suficient. Un ceai bun fara indoiala, potrivit unei duminici ploioase, in care nu ai nevoie decat de un ceai calm, sa te invaluie intr-un anumit sunet, sau vibratie. Nu suficient de interesant insa, nimic care sa-l scoata in fata, sau sa ma faca sa-l mai cumpar. Fratele Buddha a fost de-acord.

???????????????????????????????

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s