Sweet & Sour Chicken with vegetables

Standard

Poate reteta mea preferata, pentru ca e simpla, dureaza maxim jumatate de ora cu totul, si e absolut delicioasa.

Puiul se taie bucati si se condimenteaza cu sare, piper, usturoi uscat si ghimbir uscat (ultimele doua sunt optionale).

IMG_4920

Legume la alegere, ce va place sau aveti prin casa. Respectiv:

IMG_4925

Sosul nu e complicat deloc: sos de soia, otet de orez, zahar brun, plus ghimbir si usturoi, tocate marunt. Pentru matematicieni, proportia de sos de soia – otet – zahar este 4 – 1 – 4. Si mai bine, dupa ce le amestecati pe toate intr-un vas, gustati sosul. Vedeti ce nu se simte sau se simte prea tare. Daca va vine sa mancati tot sosul direct cu lingura, este exact ce va trebuie.

IMG_4922

Se incinge wok-ul, o lingura de ulei e suficienta. Se pune intai puiul, pana isi schimba culoarea, nu pana se arde. Apoi puneti o lingura de sos si amestecati in wok, cat sa intre aroma in carne. Apoi adaugati legumele si amestecati continuu pana se fac (sau pana ajung la textura dorita), apoi adaugati restul de sos si mai amestecati 30 de secunde. Pofta buna!

IMG_4929

PS. Betele nu-s mici, bolul e urias. Asa mananc eu 🙂

IMG_4938

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s