2009 Xinhua Qu Jiang Bao Pian Heicha

Standard

Un Heicha (黑茶) produs in Septembrie 2009 de Xinhua Tea Factory. Numele vine de la raul Qu Jiang ce izvoraste din muntele Gutai, provincia Hunan. Un ceai cu o veche istorie in zona, orasele Fengjia, Tianmen, Changfeng. Reteta ar fi aparut in dinastia Tang, iar dupa o mare perioada in care ceaiul nu s-a mai produs, cateva mici fabrici din zona au reusit sa o redescopere, din carti si arhive.

Ceaiul vine sub forma de monede, de aproximativ 5-6 grame, ideale pentru un ceai.

IMG_4961

Exemplu de moneda din dinastia Tang:

chin-s313v

Ambalajul original (poza este a vanzatorului, Chawangpu)

1_37_3

Ceaiul este foarte bine presat, si are un miros proaspat, cumva de crengi de copac din padure, dupa o ploaie. Pus in gaiwan-ul incalzit capata un miros de fructe, foarte usor condimentat.

IMG_4963

Prima infuzie e dulceaga, cumva de shu pu-erh slab, putin aromata.

IMG_4970

A doua infuzie e mai putin dulce, insa devine aromata, deloc aspra sau condimentata.

IMG_4969

Infuzia a 3-a ramane fina, la fel de aromata, si capata o aroma de fructe uscate, dulci.

IMG_4966

Am facut in total 5 infuzii, 25, 35, 50, 80, 120 secunde.

IMG_4973

Un heicha destul de slab si moale, nu chiar pe gustul meu. O aroma interesanta, cumva o combinatie de shu, oolong negru, ceai negru, insa fara tenta condimentata, pamantie, aspra, energizanta, care ma face sa vreau sa beau un hei cha.

IMG_4977

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s