Cold brew tea

Standard

Ceaiul se prepara de obicei cu apa fierbinte, dar a-l face cu apa rece e o varianta interesanta, mai ales in zilele foarte calde de vara. Cel putin teoretic ceaiul preparat cu apa rece are cateva avantaje: mai putina cafeina, teina, catechine (catechins), nu provoaca insomnii, etc.

Aproape orice ceai poate fi preparat cu apa rece, dar cel mai bun rezultat se obtine cu ceai verde sau oolong-uri putin oxidate. Am vazut insa oolong negru sau ceai negru preparat astfel.

Am incercat astazi 2 metode (din cele multe care se pot gasi), sa observ diferentele si sa vad ce-mi place. Una din metode am primit-o de la AmberCary Tea, asa ca ceaiul folosit astazi a fost un Dong Ding light roasted, un ceai excelent.

In mare, se foloseste apa fiarta si racita, nu direct apa rece. Ar fi de preferat recipiente de ceramica sau sticla, eu am folosit 2 banale sticle de plastic de apa plata.

1B

Prima metoda: 7.5 grame de ceai la 500 ml apa, lasat apoi pentru 2 ore intr-un loc racoros / ferit de soare din casa.

2B

Ceaiul a iesit foarte aromat, destul de puternic, deloc amar, mult mai parfumat decat daca l-as fi facut cu apa fierbinte.

3B

A doua metoda: 3 grame de ceai la 500ml de apa, pus apoi 4 ore in frigider.

4B

Ceaiul a iesit mai clar, nu atat de puternic, cumva un echilibru foarte bun intre racoritor si aroma de oolong taiwanez, mai putin parfumat insa o aroma perfecta, diferita de cea a ceaiului preparat cu apa fierbinte.

5B

As fi tentat sa spun ca prefer a doua metoda, dar ceva-mi zice ca mai am mult de baut / incercat pana sa inchid subiectul. Oricum, excelent ceai pentru a te racori, hidrata, sau inlocuitor pentru sucuri din comert.

Reclame

4 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s